jen takovy maly detail. uvadet mezi bezne konzumovanymi rybami jako je kapr, candat a spol tolstolobika je hloupe. tuto rybu ulovite nahodou a velmi zridka, neexistuje zpusob cileneho lovu jako u kazde jine ryby (je to dano predevsim stylem prijimani potravy) ale predevsim maso tolstolobika je takrka nepozivatelne nehlede na jeho neskutecnou tucnost.
to neni o priprave, bohuzel jsem jej 2x ochutnal, vzdy ve vyhlasene rybi restauraci a to maso je zkratka blativy hnus. take ho po case v jedne vyradili z menu, protoze to nikdo nechtel jist.
jediny s cim jde tolstolobik mezi rybama srovnat (ne konzistenci, ale hnusnou chuti) je pangas.
ryby mam rad, zboznuju kapra na kmine (s kuzi), stiku, candata nebo okouna na masle, uzeneho uhore, nebo prachobycejne udelaneho pstruha na grillu, ale tolstolobika? proboha to je jako srovnavat kureci separat se svickovou.
ja vam to preji, proti gustu zadny dysputat. je to asi o preferenci, jaryby zboznuju, ale nevyhledavam. v mem hledacku je primarne hovezi.
pokud ale vychazim z vlastni zkusenosti, tak je velice malo lidi co vubec tolstolobika jedli a popravde z tech nekolika jedincu neznam nikoho komu by chutnal.
Mám kolem sebe spoustu lidí, který tvrdí, že třeba kapr je bahňák a nepoživatelný a s odporem ho snědí jen o vánocích. Nevím, podle mě záleží na úpravě a my kapra milujeme kdykoliv a kdekoliv. Třeba v Třeboni nejíme nic jiného, když tam náhodou zavítáme na výlet. A doma ho grilujeme podle tohohle receptu: http://www.grilykrby.cz/ryby-na-grilu/kapr-na-grilu/. Je to primitivní, zvládne to každý, a přitom naprosto geniální a rychlé.