Ano, máme si zvykat.
Nevím, kam naše země pod taktovkou Evropské unie spěje, když ta rozvrtala, co vždycky fungovalo, reguluje a omezuje, zavádí kvóty, korumpuje penězi, aby se nevypěstovalo, a hlavně globalizuje. Výsledkem je masivní export- import snad i základních potravin. Zde se na uhlíkovou stopu rozhodně nehledí, tak na co si to hrajeme? Globální Byznys musí ekonomicky růst za každou cenu.
V Británii, ostrovní zemi, není samozřejmé koupit místní ryby, protože je nahradil dovoz z Řecka! Opravdu čerstvé??...Rybolov v Dánsku byl zničen už dávno a vozí se tam ryby z Itálie.
Místo podpory domácích pěstitelů a jejich produktů je nabízeno dovezené ovoce, sklizené nezralé, a zelenina z dovozu. O holandských rajčatech bez chuti toho bylo napsáno už dost. Jak zdravé je asi chemické ošetření těch bezvitaminových produktů, aby vůbec vyrostly a aby přežily transport, je jen další z minusů.
Samostatná kapitola jsou dovezené mléčné výrobky, maso, atd. Výrobek "Čerstvé máslo" už je veliká vzácnost, másla jsou zmrazená a stará, vyrobena v EU a dovezena do ČR. Uhlíková stopa? Koho to zajímá.
Za této situace si přijdete Vy s cvrčky na talíři. :-)))