Názor k článku V čem je hmyz na talíři lepší než maso? od Mary - Ano, máme si zvykat. Nevím, kam naše země pod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2017 11:10

    Mary (neregistrovaný)

    Ano, máme si zvykat.
    Nevím, kam naše země pod taktovkou Evropské unie spěje, když ta rozvrtala, co vždycky fungovalo, reguluje a omezuje, zavádí kvóty, korumpuje penězi, aby se nevypěstovalo, a hlavně globalizuje. Výsledkem je masivní export- import snad i základních potravin. Zde se na uhlíkovou stopu rozhodně nehledí, tak na co si to hrajeme? Globální Byznys musí ekonomicky růst za každou cenu.
    V Británii, ostrovní zemi, není samozřejmé koupit místní ryby, protože je nahradil dovoz z Řecka! Opravdu čerstvé??...Rybolov v Dánsku byl zničen už dávno a vozí se tam ryby z Itálie.
    Místo podpory domácích pěstitelů a jejich produktů je nabízeno dovezené ovoce, sklizené nezralé, a zelenina z dovozu. O holandských rajčatech bez chuti toho bylo napsáno už dost. Jak zdravé je asi chemické ošetření těch bezvitaminových produktů, aby vůbec vyrostly a aby přežily transport, je jen další z minusů.
    Samostatná kapitola jsou dovezené mléčné výrobky, maso, atd. Výrobek "Čerstvé máslo" už je veliká vzácnost, másla jsou zmrazená a stará, vyrobena v EU a dovezena do ČR. Uhlíková stopa? Koho to zajímá.
    Za této situace si přijdete Vy s cvrčky na talíři. :-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).