Názor k článku V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing od Honzas - Pokud se bavíme o jídle, tak jakýmsí měřítkem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2014 8:49

    Honzas (neregistrovaný)

    Pokud se bavíme o jídle, tak jakýmsí měřítkem může být cena výchozí suroviny. Např. klobása s deklarovaným obsahem 90% svaloviny může jen těžko stát méně, než ona svalovina.

    A tady právě otevírá prostor, který je právě v Polsku možný více než jinde. Prostě se použije maso z uhynulých, nebo nemocných kusů, jako se to stalo třeba loni v Białej Rawskiej nebo Rosławowicach. A nejednalo se malá množství, šlo o stovky tun.

    O africkém moru prasat, který se objevil v Polsku v únoru nechci ani spekulovat. V každém případě se polští zemědělci už dohodli s ministerstvem a neprotestují (do té doby museli nemocné stáda utratit a spálit v kafilerii).

    Pokud někdo tvrdí, že na vnitřním polském trhu jsou pouze kvalitní potraviny, protože by je konzumenti nekupovali, pak vědomě lže. Samozřejmě že existují velmi kvalitní produkty, ale také s vyšší cenou.
    Nezapomínejme, že v Polsku běží potravinový program pro děti z chudých rodin:Jedno jídlo denně. Jsou oblasti, kde to prostě nejsou rodiče schopni zajistit. Nemyslím si, že by se taková skupina při nákupu potravin řídila primárně kvalitou...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).