Dobrý den,
Pracuji již 18 let ve školní jídelně.Naše jídelna vaří i pro mateřskou školku.V posledních letech používáme zdravé potraviny,pohanku, jáhly,a jiné ...Mouky používáme celozrnnou,rýžovou,pohádkovou,Hájkovou a další.Snazime se vařit s hodně čerstvé zeleniny,přidávat zeleninové saláty..Když však vidím kolik je denně zbytků jídla,je to občas k pláči.V dnešní době jsou děti zvyklé jíst pouze parky,řízky a omáčky klasické.Kdyz se udělá nějaká novinka jsou pak ve finále jen stížnosti.V naší jídelně vše vaříme po domáckou,žádné hotove pokrmy nebereme.Detem pečeme domácí moučníky...
I přes naší snahu se však někdy dočkáme kritiky nejen děti ale i dospělých.Myslim si,že pokud doma děti nejsou vedeny jíst polévku,tak těžko s tím kuchařky v jídelně něco zmůžou,to se týče i ostatních jídel..
Myslím si,že by rodiče měli s dětmi více o jídle a stravovacích návycích mluvit.Take jim vysvětlit,že potraviny na jídlo stojí peníze,jídlo musel někdo uvařit a také že se plýtvat s jídlem nemá.