Sam jsem vyrostl na UHO omáčkách a podobných věcech, co se vařili za komunistů ve školních jídelnách. Na vojně to bylo podobné. Dnes jsem zdravý, nijak mi to neuškodilo a nejsem obézní. Nechci se zastávat paní kuchařky, ale vařit tak, aby to bylo chutné pro všechny nelze. Každý máme jiné chutě - já třeba miloval krupicovou kaši a dělám si ji do dnes. Jsou ale lidi, který nechutná. Také jsem byl u polraicha, a že bych při konzumaci byl ruaši, se říci nedá (moje žena mi přijde že vaří lépe) a cena byla katastrofa.
Podle mě je potřeba spíše než "nasazovat" normy, na to co, jak a z čeho se má ve školních jídelnách vařit spíše upřednostit výchovu směrem tím: "Pandal sis a nechutná Ti to, tak i tak to prostě sněz a příště si toto jídlo nedávej nebo si dej méně", než aby se upřednostnilo možnost vrátit nedotčené jídlo a har*nt si šel pak koupil sušenky nebo McDonald ;-)