Odkud máte jedno z tisíce dětí, to jste si vymyslel, že? Skutečná čísla jsou mnohem větší, nesnášenlivostí mléčné bílkoviny kaseinu trpí až 5% dětí: http://www.worldallergy.org/professional/allergic_diseases_center/cows_milk_allergy_in_children/
U intolerance laktózy jsou čísla ještě vyšší.
V jídle by určitě neměl být žádný atropin, na druhou stranu zas tak moc jedovatý není a nemám přehnané obavy z těch několika mikrogramů na 1kg kaše. V jedné porci bude jeho množství zanedbatelné. Obyčejné brambory jsou také mírně jedovaté, po požití větší porce už můžete cítit lehké příznaky otravy solaninem. Různé jedy jsou v malém množství rozptýlené všude kolem nás a jsou i v každém jídle, náš metabolismus také produkuje odpadní toxické látky. Proto máme játra, která čistí krev a je důležité mít je v dobrém stavu.