Co to jsou technické tuky a oleje?
Když jsem to viděl prvně, tak mě napadlo, že je krmí motorovým olejem, nebo něčím na bázi ropy. V diskusi na podobné téma jsem ovšem zahlédl zmínku, že jde taky o rostlinné tuky, které se od těch potravinářských liší víceméně jen tím, že kolem sebe nemají ty správné atesty a certifikáty. Průser to samozřejmě je, ale pokud to je pravda, tak asi ne až tak velký, jak to zní. Víte o tom někdo něco víc?
To je celkem běžná praxe, že papíry pro náročnější obory zvednou cenu výrobku klidně dvojnásobně a je tedy lákavé pokušení to odrbat.
České kuře se z polského udělá jedním razítkem. Byla legrace pozorovat, jak se v době nějaké kauzy s polskými kuřaty různí lidé dušovali, jak polská kuřata už jíst nebudou a do ČR přitom spokojeně proudily kamiony naložené polskými kuřaty a titéž lidé se jimi pod dojmem, že jsou česká spokojeně cpali.
Mimochodem, v článku dost chybí informace, jaký by to mělo mít na kvalitu masa potažmo na lidské zdraví vliv.