Na konci dubna se v Praze na Výstavišti v Holešovicích bude konat 19. mezinárodní GastroFair Víno&Delikatesy. Během třech dnů se vám představí největší expozice vín, destilátů a dalších nápojů včetně pochutin z „nových“ zemí Evropské unie. Třídenní festival jídla a pití začne v úterý 26. 4. 2016 v 9.50 hod ve foyer Průmyslového paláce a zahájí jej ministr zemědělství Marián Jurečka.
1. den – Den nápojů a delikates ze zemí Visegradu
Po slavnostním zahájení v 9.50 hod budou návštěvníci směřováni k expozicím ze zemí Visegradu.
Předání diplomů pro vítěze soutěže TOP DELIKATESA proběhne ve 14.00 hodin na pódiu. Letos certifikát získá Benešovský pivovar, resp. jeho polotmavý speciál 13% Sedm Kulí. Je to ochucené pivo s příchutí bylin s unikátní a nenapodobitelnou hořkosladkou chutí. Dost možná proto, že se při výrobě piva používá technologie spodního kvašení a dozrávání v ležáckých sklepích. Je to jeden z mála posledních pivovarů v ČR provozující vlastní humnovou sladovnu.
V 15.30 hod proběhne slavnostní vyhlášení vítězů soutěže vín o Zlatý pohár veletrhu Víno&Delikatesy 2016 v sedmnácti kategoriích. Budou předávány ceny za nejúspěšnější víno, za nejlepší tuzemské víno a cena za nejlepší zahraniční víno.
2. den – Čokoládový den
Po slavnostním zahájení představitelů společnosti Fikar v 9.50 hodin budou návštěvníci zváni k návštěvě expozice plné čokolád.
3. den – Den vín a delikates z Maďarska
Po slavnostním zahájení vedoucích představitelů Maďarské republiky v ČR a zástupců vinařství budou 9.50 hodin návštěvníci zváni k návštěvě maďarských expozic. Zde mohou získat informace o maďarských vínech a delikatesách a mohou skvělá vína i delikatesy samozřejmě také ochutnat.
Zdroj: vinodelikatesy.cz, skutecnepivo.cz