dobré tipy, ale...vajíčka, do kterých jsem předem propíchla špendlíkem dírku mi při vaření praskají výrazně častěji než ta, která vařím jak jsou. Propichovat špendlíkem mě učila moje maminka, já od toho časem upustila - nemám s tím dobrou zkušenost. Ale možná to dělám nějak blbě.
Z přírodních barviv se nejvíc osvědčila cibule, propadák byl pokus o barvení kávou, špenátem a kopřivami. Barvení červené řepy zklamalo - čekala jsem sytější odstín, po vaření a celonočním máčení byla vejce lehce zarůžovělá. Pro jiná než bílá vejce se tedy uvedené metody, podle mě, nehodí vůbec a ani na bílých nic moc.
Naproti tomu vejce barvená cibulí vypadají bezvadně i když jsou původně hnědá.
Borůvky ani víno jsem nezkoušela (přijde mi to škoda borůvek. I vína) zkušenost nemám ani se zelím. Tak třeba mě někdo další a zkušenější doplní.