Názor k článku Valašské frgály: nepovedené koláče, které chutnají božsky od anonym - Citace z článku: Důležitá je kvalita a teplota...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2018 0:20

    bez přezdívky

    Citace z článku: Důležitá je kvalita a teplota surovin
    Stejně jako kdysi i dnes se k výrobě frgálů využívají především suroviny z domácích zdrojů, a to ve vysoké kvalitě. Pokud je možnost a vůle, na těsto se využije doma mletá mouka a minimálně dvacet procent tuku, ať už másla, sádla, nebo Hery, někdy i lněný olej... konec citace. Jenže není tuk jako tuk, jsou tu levné nezdravé ztužené rostlinné tuky, pak levné a chuťově výrazné sádlo, kdy každý pozná, že sádlo je v koláči a není tam máslo a pak koláč, kde je jako tuk použito máslo, ty jsou nejchutnější. Nejen že je tu velký chuťový rozdíl mezi koláči upečenými s různými tuky, ale také výrazný cenový rozdíl, pokud upečete koláč s máslem nebo s HEROU nebo se sádlem nebo s lněným olejem... Kdysi patřil ke kvalitním surovinám ztužený rostlinný tuk HERA? O tom pochybuji, s HEROU se frgály kdysi určitě nepekly. A dále v doporučeném tradičním receptu zase máme použít HERU ? A do hotelů Lanterna dodávají frgály pečené z HERY a vydávají je za pečené podle starodávného tradičního receptu ? Anebo jsou upečené s máslem? HERA určitě v tradičním starodávném receptu nemá co dělat. Aneb jak lze s Herou ušetřit při hromadném pečení podle "tradiční" receptury ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).