Já s Vámi nemohu souhlasit. Jak se v článku píše, za bio lze považovat i to, co nemá štítek bio, ale je pěstováno šetrně.
Cokoliv vypěstuji ( hnojím pouze 1x ročně na podzim, hnojem od bejků, co se tady vedle ve vesnici pasou na loukách ), chutná lépe, než to samé ze superhyper. A není to žádný subjektivní názor, ale fakt. Navíc jistota č. 1 - je to bez pesticidů. Jistota č. 2 - naprosto čerstvé. Jestli to má více prospěšných látek, o tom se dohadovat nebudu, i když jsem o tom přesvědčen.
To samé např. drůbež - proč to sakra chutná jinak, než kupované ?
A co se týče BIO označování. Nějak bych věřil jen prvosurovinám. O čemž jsem se i nedávno přesvědčil u mouky. Mnoho jí nekonzumujeme ( knedlík se ale ke zvěřině občas musí dělat ), kupuji léta pouze špaldovou BIO a v testech v laboratořích nedávno suverénně vyhrála. Žádná rezidua pesticidů, plísní.
Fascinuje mě, jak tady odborníci jedním šmahem BIO hoděj na stejnou úroveň, jako konvenční žrádlo ze superhyper.
A přes to, že Marketing zde hraje velkou roli, BIO prvosuroviny jsou ve velké většině zdravější, chutnější = jsou lepší
Nicméně můžete mě vyvést z omylu