Čeští řezníci... stačí, abych se o zboží nezajímal. Kdo dokáže do balíčku pro hovězí polévku dát maso staré krávy, vepřové kosti... ať si to laskavě spapinká sám...
Pamatuji časy, kdy salám Vysočina voněla... dneska to smrdí jako opalované štětiny poraženého vepře...
Jsem pro to, aby kterýkoliv zaměstnanec, který upozorní na nešvary soukromníka, byl zaměstnán ve státní správě, např. ČOI... např. onen řezník, co upozornil na balení zeleného masa kdesi v Č. Budějovicích. Zvláštní, děláme si na sebe takové prasárny, není to náhodou velmi, velmi specifická forma občanské války?
Co je platné, když (v jinde zmiňovaném Znojmě) masokombinát Krásno otevře novou prodejnu, voní novotou, ale ve vitríně je hovězí bachor zelený jak brčál... Kde to prali, v potoce?
Zvláštní bylo sledovat prodavačky, jak mladou dívenku zaučovala letitá prodavačka, jak ji zaučovala do socialistických manýrů... Inu, u koho se učí tahat mladý vůl, když ne u starého vola... James Thurber.