Názory k článku Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 12:41

    bez přezdívky

    Ani se nedivím, že o popisovaný produkt není zájem. Nedokážu si představit, že bych jako alergik na jablka měla zájem dobrovolně konzumovat cokoli z jablek, ačkoliv bez alergenů.

  • 7. 11. 2013 13:40

    Rybárová (neregistrovaný)

    Nechápu sarlo.tka, já jsem alergická na jahody a pokud by byly na trhu bez alergenů (třeba kompot) tak ho klidně budu jíst. Jahody mi totiž chutnají. To samé s medem... ten také nemohu. Ale tam se těžko alergen vychytá, když nevíme kam pilná včelička sedne :-)
    A jablečná šťáva (sirup do vody) mi chutná. Čerstvá jablka ani moc nemusím.

  • 7. 11. 2013 14:38

    Také radši čerstvou nebo pak až nakvašenou (neregistrovaný)

    Já zase mám problém pochopit asi celkovou podstatu.

    Jablečná čťáva je snad jedna z nejrychleji oxidujících šťáv. Většina lidí odmítá již zhnědlou břečku pít, zhnědne během pár minut (nejpozději do hodiny je již opravdu hodně zoxidovaná). A jak článek naznačuje, zřejmě i takováto hmota bude ještě málo zoxidovaná na to aby přestala být plná alergenů.

    Jinak se přiznám, že slyším vůbec poprvé v životě že někdo je alergický na jablka, nebo jejich šťávu. Dokonce ani lidi s uvedou alergií na břízu se nikdy nepochlubili. Lidi s alergií přímo na pyl jabloní neznám, nějaké jarní směsi (hlavně tu břízu a nějaké trávy) ano.

    Zrovna jsem načal jarní med (ten obsahuje hodně pylu z ovocných stromů a tedy i jabloní), který má v sobě opravdu hodně pylu.
    Zkuste to s tou léčbou přehnané intolerance přes med, nemáte co ztratit. V nejhorším případě přenecháte někomu jednu, dvě láhve medu. Dráždit vás takto lapený pyl nemá jak, z medu se nedokáže uvolnit zpět do vzduchu.

  • 8. 11. 2013 11:50

    jabká (neregistrovaný)

    ja mám tiež alergiu na jablká, /asi ako u 80 percent dnes sa vyskytujúcich alergikov = na postrekované (čiže dostupné v obchodoch)/.
    Práve som dojedla sušené "bio" jablká zo záhrady a lahôdka, len nemám k nim prístup často, takže ich nemôžem plnohodnotne zamienať s tým, čo by som si klasicky kúpila v obchode.

    S medom je to tiež dobrý nápad. Kvetový môže niekomu prekážať, ale s medovicovým a lesným by nemal byť problém, a to množstvo enzýmov a minerálov je nenahraditeľné.

  • 8. 11. 2013 12:13

    Také radši čerstvou nebo pak až nakvašenou (neregistrovaný)

    To s tím medem bylo myšleno jinak. Zdá se že malá množství alergenů, která se navíc do těla dostanou přes žaludek, mají schopnost učit imunitní systém.

    I kdyby tomu bylo jinak, třeba tak že se s alergenem v malé dávce bude člověk setkávat po celý rok, namísto jedné obří expozice po krátkou dobu, mohlo by to někomu zmírnit obtíže. Je prostě potřeba najít vhodnou mez, kdy tělo na určité množství alergenu nereaguje ještě přehnaně.

    Děti někdy mají s medem také problémy (častěji než dospělí), ale postupně si zvykají.
    Já osobně si myslím, že problémy jsou jen tehdy pokud med pochází z oblasti ve které nežijí a nesetkávají se běžně s alergeny v něm obsaženými. Neříkám, že je špatné koupit si pár lahví medu vytvořeného včelami z pylu sesbíraného na nějaké lesní louce,... ale naprostá většina medu který konzumuji pochází z oblasti kde žiji.

  • 8. 11. 2013 12:52

    thr

    Tohle je asi dost na diskusi... Sám alergik jsem (na potraviny zrovna ne), tak se o to docela zajímám a docela dost názorů je v tom směru, že se kupodivu alergie může naopak vyvinout postupně při překročení jistého "kritického množství".
    Asi nejvíc se toto popisuje u anafylaktického šoku po včelím žihadle - případy, kdy zemře někde po žihadle člověk, který přitom před tím žihadla dostal bez nějak nezvyklé reakce, se dějí. Bohužel jsme jeden takový měli i v příbuzenstvu :-(

    Takže bych s tím "učením" byl dost opatrný, může to zafungovat, ale taky nemusí...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).