Já zase mám problém pochopit asi celkovou podstatu.
Jablečná čťáva je snad jedna z nejrychleji oxidujících šťáv. Většina lidí odmítá již zhnědlou břečku pít, zhnědne během pár minut (nejpozději do hodiny je již opravdu hodně zoxidovaná). A jak článek naznačuje, zřejmě i takováto hmota bude ještě málo zoxidovaná na to aby přestala být plná alergenů.
Jinak se přiznám, že slyším vůbec poprvé v životě že někdo je alergický na jablka, nebo jejich šťávu. Dokonce ani lidi s uvedou alergií na břízu se nikdy nepochlubili. Lidi s alergií přímo na pyl jabloní neznám, nějaké jarní směsi (hlavně tu břízu a nějaké trávy) ano.
Zrovna jsem načal jarní med (ten obsahuje hodně pylu z ovocných stromů a tedy i jabloní), který má v sobě opravdu hodně pylu.
Zkuste to s tou léčbou přehnané intolerance přes med, nemáte co ztratit. V nejhorším případě přenecháte někomu jednu, dvě láhve medu. Dráždit vás takto lapený pyl nemá jak, z medu se nedokáže uvolnit zpět do vzduchu.