Názor k článku Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem od Také radši čerstvou nebo pak až nakvašenou - To s tím medem bylo myšleno jinak. Zdá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2013 12:13

    Také radši čerstvou nebo pak až nakvašenou (neregistrovaný)

    To s tím medem bylo myšleno jinak. Zdá se že malá množství alergenů, která se navíc do těla dostanou přes žaludek, mají schopnost učit imunitní systém.

    I kdyby tomu bylo jinak, třeba tak že se s alergenem v malé dávce bude člověk setkávat po celý rok, namísto jedné obří expozice po krátkou dobu, mohlo by to někomu zmírnit obtíže. Je prostě potřeba najít vhodnou mez, kdy tělo na určité množství alergenu nereaguje ještě přehnaně.

    Děti někdy mají s medem také problémy (častěji než dospělí), ale postupně si zvykají.
    Já osobně si myslím, že problémy jsou jen tehdy pokud med pochází z oblasti ve které nežijí a nesetkávají se běžně s alergeny v něm obsaženými. Neříkám, že je špatné koupit si pár lahví medu vytvořeného včelami z pylu sesbíraného na nějaké lesní louce,... ale naprostá většina medu který konzumuji pochází z oblasti kde žiji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).