"strava je pevně daná geneticky a u homo sapiens je naprosto nezbytné konzumovat maso alespoň býložravců, v množství asi 12 kg a víc ročně"
Na světě je mnoho různých národů a skupin, každá se stravuje stovky a tisíce let různě. Kdyby byla strava dána geneticky, nejspíš by to některým skupinám působilo značné (existenční) potíže. Přesto je v Indii zhruba 40% vegetariánů a nezdá se, že by je to vedlo k záhubě.
V subarktických oblastech se živí lidé naopak převážně masem (často syrovým).
V Evropě a Americe se lidé poslední desítky let stravují kdejakým průmyslově vyrobeným zázrakem. Na to genetika těžko stihla zareagovat.
"tak potají konzumují tabletky s výtažky z masa"
Myslíte třeba vitamín B12, který lidé nedovedou získat z rostlin? Něco si o něm přečtěte, než budete mluvit o "výtažku z masa". Třeba na http://www.veganfoods.cz/Vitamin-B12-funkce-a-prijem/