dávám přednost biovejcím (pokud se nedostanu přímo k domácím vejcím od souseda). Vzhled i chuť jsou jednoznačně lepší než u vajec klecových. Místo pochybně jasně oranžových žloutků mají v létě žloutky žluté a v zimě přirozeně bledší.
A že je na nich nějaký ten trus, to mi naprosto nevadí, nejsem posedlá přehnaným hygienickým šílenstvím některých dnešních lidí.
Důkazy samozřejmě jsou. Překvapuje mě, že ještě někdo věří na biovejce :-)
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/poplach-v-nemecku-biovejce-obsahuji-dioxin/r~i:article:739913/
To není žádný důkaz, že "biovejce z obchodu jsou většinou přeznačená vejce normální". Článek říká, že existují (nebo existovala) taková vejce, která byla přeznačená. A že se na to přišlo.
Stejnou logikou byste mohl tvrdit, že většina hovězího masa pochází z koní, protože se našlo koňské maso značené jako hovězí. Že vůbec ještě někdo věří na hovězí...
Druhý odkaz o přeznačování neříká vůbec nic.
Stačí jít na den dělat do drůbežárny a trochu se dívat kolem sebe - všechna vejce na jednom páse, stroj třídí podle hmotnosti a když chce řetězec lepší vejce, tak stačí přepnout číslo na tiskárně. Zažil jsem, stačilo mi to.
Netuším jestli se bio vejce zpracovávají nějak zvlášť od ostatních, věřím že to spíš půjde všechno dohromady a čísla na vejce se natisknout podle poměru bio slepic a ostatních.