Hlavní navigace

Názor k článku Jesus Christ superhrdina: Velikonoční mýtus pro moderního člověka od Efs - ...že s velikonocemi má souvislost i starozákonní příběh...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2011 8:10

    Efs (neregistrovaný)

    ...že s velikonocemi má souvislost i starozákonní příběh z Druhé knihy Mojžíšovy (Exodus) pojednávající o odchodu či útěku židovského národa z Egypta. Do našich dnů nám odtud zůstal beránek. Patřil by tam více než mýtus o vyhnání z ráje, který navíc stejně zůstal naznačen jen v nadpisu.

    Vím, že článek má asi mít nějaký předepsaný rozsah a z vlastní zkušenosti znám, jak je nesnadné hospodařit s přiděleným prostorem. Je to zajímavá úvaha -- či vzhledem k rozsahu spíše řada námětů k samostatnému přemýšlení, jen je škoda, že je článek takový uťatý. Končí nějak do ztracena.

    Jestlipak by třeba nebylo lepší napsat jeden článek týkající se velikonoc a jejich různých kořenů a druhý zase o mýtech a jejich hodnocení a srovnávání? Takto se autor ke své škodě připravil o jedno téma a navíc tou možná narychlo slepenou nedokvašenou velikonoční plackou pokazil trochu dojem ze svého psaní.

    Nicméně stále držím palce. Není každý den posvícení:)

    Ovšem ten fórek o nevěřící a nekřesťanskě ženě pozastavující se nad tím, že by měla za radostného juchání běžet v pyžamu pro malovaná vajíčka... je skvělý. Ten mě dostal:)

    Pohoda, hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).