Názor k článku Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají od Pavel - Nu, snad jenom doplnění, vitamín A je sice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2013 13:16

    Pavel (neregistrovaný)

    Nu, snad jenom doplnění, vitamín A je sice možní dodávat uměle, ale k jeho plnému využití to stejně nestačí, je třeba přidávat promotory a katalyzátory v tomto případě biochemických reakcí. Je tedy lepší vitamín A doplňovat z přírodní báze. A s tím vitamínem D je taky pár problémů. Tvoří se v kůži, ale jeho smytí je dost pofidérní pojem, v podstatě to není tak jednoduché. Navíc je různá doba expozice u různě pigmentovaných jedinců atd atd.
    A jenom pro doplnění, oba tyto vitamíny, tedy A(retinol) a D(kalciferol a deriváty) jsou rozpustné v tucích. Ale jejich další společná báze tělem už je odlišná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).