O vitariánství čtu již nějakou dobu a je mi dost sympatické, ale co by mě zajímalo a ještě nikde jsem na to nenarazil - co vlastně jedí vitariáni přes zimu? Zpočátku mají svoje zásoby, ale pak? V našich zeměpisných podmínkách přes zimu ovoce a zelenina neroste, takže se musí dovážet. A dováží se z klasického zemědělství. Nejde ani tak o to, že je chemicky postříkáno atd., ale spíš mě zajímá to, že zelenina pěstovaná v klas.zem. je pěstovaná často ve velmi chudé půdě a nemá tak vzít kde živiny, které by měla v optimálním případě obsahovat, respektive jich obsahuje méně - je taky chudá. A určitě je rozdíl, když se živím bohatou zeleninou a dostávám všechny potřebné živiny, než když se živím chudou zeleninou. Jak ten propad v obsahu živin přes zimu nahradit? Jíst toho více? Pokud by mi to někdo vysvětlil, byl bych vděčný:)
PS - Netolerance bude asi věčný problém lidstva, nejhorší ale je, že obvykle krafou ti, co znají problematiku jen z jednoho úhlu a používají argumenty, které si ani sami neověřili...