ale moji prarodiče,kteří se dožili 93 let a moji rodiče,kterým je nyní 89,vždycky jedli sádlo,máslo,maso a všechny tyhle dobroty,brambory plavaly v sádle až se i mě, z toho obracel žaludek,když jsem byl malý.A to nikdy neměli zdravotní potíže.Myslím,že jde jen o to,jak kdo má kořínek :-)Ale jen ať nemocní a neduživí lidé jedí ty hnusy,co zde proklamují ale ať neunavují normální lid svými názory.Měli by psát ty svoje jídelníčky na weby,kde jsou podobně nemocní lidé.
Zdravý člověk,pokud by se nedejbože nechal pobláznit těmito neduživými bytostmi,by jistě brzy skončil stejně nemocný jako oni.
Vaši (pra)rodiče to mají skvělé a přeji jim to. U mne v rodině to bylo s prarodiči stejné, s rodiči již mnohem horší a o dětech raději nemluvit.
Odpověď není nijak složitá, naši předkové měli mnohem náročnější aktivity, takže spoustu energie spálili a spoustu toxinů mohli vyloučit. Nekonzumovali zdaleka tak kontaminovanou potravu, jakou máme dnes. Mléčné výrobky byly z nepasterovaného (tj. enzymaticky živého) mléka, což je oproti dnešnímu mléku zcela zásadní rozdíl. Podobné to bylo s domácím sádlem.
Odpovíte si velmi snadno sám, přečtete-li knížku "Enzymová výživa", autor Edward Howell. Mimochodem autor není vitarián, nebojte :-)