ano roquefort je mozna na dite prilis "nabrouseny", ale treba nas syn miluje "smradlak", jak rika reblochonu.
ale chute se vyvijeji, vidim to na sobe, co bych driv nedal do huby je dnes treba i mym oblibenym jidlem.
ps: kdyz delame doma neco se zampiony, tak syn se hrne vzdy ke krajeni a ji u toho tenke platky syrove, ale tepelne upravene je absolutne nepozre a zveda se mu z nich zaludek.
Tak pane " uživatel ", nejíme ( takřka ) nic, v čem jsou aditiva. Ovoce zelenina vlastní a od okolních malopěstitelů, maso - naše odchovaná drůbež, zvěřina a ryby. Nákup pouze prvosurovin v co nejlepší kvalitě ( přes internet ). Ale jo, i Eidam se u nás jí dost, 45% od Madety. Na tom nevidím nic špatného. Ale s taveňákem mě neurážejte :-)
Nechce jíst žádné sýry a stále nevím, proč je přestal jíst z ničeho nic, když je měl tak rád.
a to je presne ono, a to byl i smysl meho prvniho prispevku ohledne tricitky a tavenaku.
tady kazdy chytrolin rika "syr" vecem co s nim nemaji nic spolecneho. pak se doma muzete divit, ze vam dite neji skutecny syr, protoze poridilo zkusenost s nejakym ekl "syrem" z kytek.
ja uznavam, ze kvalitni syr stoji 200-500 kc/kg ale neladuje se s nim clovek jako tavenakem, protoze ma vyraznou chut, o vyzivovych hodnotach nemluve, a potrebujete ho na dobre jidlo mozna 1/3 nez ruznych nahrazek. ve finale pak vyjde cena uplne stejne jako za nahrazku, ale pochutnate si.