... pouze cider Ti nevzejde jen tak. Tvým návodem vznikne spíše jablečný ocet. Obyčejné kvasnice Ti cider špatně navoní a bude to cítit. Používejte speciální ciderové kvasnice. Ač budou jablka velmi sladká neobejdeš se bez cukru. Nakonec musíš cider čistit. Nakonec do lahve musíš alespoň zase trochu cukr nasypat. Používej lahve na šampus nebo plastové - obyč.lahve často explodují. Udělat opravdu dobrý cider je věda. Já dělám i hruškový, nejlepší je ale můj z aronie a bezový. Více třeba na webu Alkohol esence.
Návod v článku je výroba jablečného vína, tzv. "čuča". Chuťově je to stejné jako cider, ale myslím si, že cider musí kvasit v uzavřené láhvi, stejně jako sekt, aby tam byly bublinky CO2. Když bude kvašení probíhat v demižonu za použití kvasné zátky, nápoj nebude perlivý. A ještě poznámka - jablka neobsahují dost cukru, aby byl výsledný produkt chutný a dostatečně sladký. Vždycky je nutné doslazení a to ještě před začátkem kvasného procesu.