Předloni jsem byl v burčákové sezoně v Německu v rýnské oblasti, kde je tento nápoj rovněž populární (tam se jmenuje Federweisser, na rozdíl od rakouského Sturm). Spousta stánků ve městech, všude byl burčák ve skleněných nádobách, ze skleněných džbánů ho nalévali do skleniček. U nás bohužel panuje doba plastová. Přitom právě alkohol uvolňuje z plastu různé škodlivé látky a mikroplasty. Když vidím u nás (či tady na fotkách) burčák v plastových sudech a lahvích, jaksi mě přechází na něj chuť. Bylo by zajímavé přidat do testování i tuto problematiku.
jo, tak to jsou dobrý plky... Prostě místo toho, aby orgány něco dělali, tvrdí že je vše v pořádku. Fajn. Přesně toto jsem i čekal. Jen mě to mrzí. Bohužel, ČR je popelnicí a nikdo mi to nevymluví. Stačí si zajet nakoupit do DE - uzeniny, prací prášky, parfémy atd.
@Jiří - souhlasím, zajímavé by to bylo, pokud by to něděl nezaujatý odborník a ne místní úřady či someliér... Když někdy čtu ty bláboly "rádoby známých a uznávaných" someliérů, nestačím se divit. Bohužel, Německo je 100 kroků před námi, my zde se stále držíme hesla "Zpátky ni krok", ale jdeme spíše zpět, podle mě... :-)