Protože jsou to uměle vyrobené látky, o jejichž negativním účinku se neustále spekuluje a který se může projevit až za pár (desítek) let. Vzpomeňte si na DDT… Na začátku to taky vypadalo jako skvělý pomocník v zemědělství, a jak to nakonec dopadlo… Jednoduše řečeno, tento způsob nakládání s potravinami je lidskému organizmu, který byl po tisíce let zvyklý na klasické zemědělství, cizí, a proto bychom těmto látkám neměli slepě věřit. Neříkám, že některá éčka nejsou nezávadná (např. lecithin nebo některá uměle vyrobená barviva), ale nemyslíte, že už to s těmi aditivy došlo moc daleko? Moc se mi nechce věřit jablku, které je i po měsící po zakoupnení pořád tak krásně zelené a bez poskvrnky… Kolikpak vitaminů a dalších prospěšných látek takové jablko asi nabízí…?
DDT je skvělý pomocník, to všichni ví, ale je škodlivý, a nevýhody převážily výhody…
většina Eček je v podstatě přírodních a ani většinou nejsou vůbec škodlivé. Kdyby byly opravdu škodlivé, tak se do potravin nemůžou přidávat. Mnohem škodlivější jsou zkažené potraviny… Raději konzervant než botulotoxin a podobné svinstva…
např. „toxická dávka dusitanové solicí směsi pro malé dítě je obsažená zhruba v půlkile běžného masného výrobku“
Jestli krmíte malé děti uzeninami a cpete do nich takové množství, tak je chyba ve Vás a ne v těch uzeninách…
Lidé by měli přizpůsobit jídelníček věku, tělesné stavbě a zdravotnímu stavu. Když se základní zásady dodrží, tak jsou Ečka uplně v pohodě…