Hlavní navigace

Názor k článku Výživoví šmejdi: Jak to chodí v továrně na hubnutí od Normalnimartin - Mám velmi podobnou zkušenost. Díky úrazu jsem musel výrazně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2019 10:05

    Normalnimartin

    Mám velmi podobnou zkušenost.
    Díky úrazu jsem musel výrazně omezit sportování, což společně se sedavým zaměstnáním a přibývajícím věkem (v té době 44) vyústilo v nadváhu 30 kg.
    Obrátil jsem se na jednu z nejznámějších společností zabývajících se redukcí hmotnosti a 25 kg jsem za cca 9 měsíců shodil. Neřekl jsem jim, že mám vzdělání potravinářského zaměření a pracoval jsem v různých oborech potravinářství přes 30 let. Masozpracovatelský průmysl, v Kofole, v Avokádu(koření), takže jsem se občas bavil mnoha dezinformacemi, kterými se mě snažili(úspěšně) přimět nakupovat různé doplňky.

    Po skončení spolupráce jsem se naznal, že bych uměl ohledně hubnutí radit lidem lépe...i v souvislosti s tím, že jsem si tím sám prošel. Udělal jsem si tedy kurz výživového poradce a jsem teď certifikovaný výživový poradce. Ten kurz trval pouhý týden...to aby jste měli představu, jak velkou odbornost může váš výživový poradce mít. Pravdou ovšem je, že jsem měl veliké štěstí a přednášející byli kapacity z oboru, jako je třeba pan Mach a přínos tohoto kurzu vysoce převyšoval mé dosavadní znalosti.

    Shodou okolností hledala společnost kde jsem hubnul výživové poradce pro novou pobočku... . Přihlásil jsem se a společně s několika stejně "erudovanými" kandidáty postoupil výběrovým řízením. A absolvoval jsem několik vstupních testů. Už tam mi bylo jasné o co jde. Že jsem si vůbec nebyl jistý v kramflecích ohledně odbornosti nebyl problém...už teď toho víš mnohem víc než klienti, to se naučíš za pochodu. Ale co se týká obchodních dovedností...tzn. přesvědčit klienta nakupovat doplňky a programy na co nejdelší období...na to byl kladen veliký důraz. Ostatně fakt, že se mi manažer pochlubil, že nemá žádné vzdělání v oboru, ale dělá už léta obchod a dokáže prodat cokoliv, mluví za vše.
    Nebudu to protahovat...měli o mě zájem a tu práci bych jistě dělat mohl...dokonce jsem měl nakoupené i bílé oblečení...ale na poslední chvíli jsem dal na intuici a s díky jsem se odporoučel. Neviděl jsem totiž žádný rozdíl mezi prací výživového poradce a prodejcem třeba šampónů.
    Tolik lidí parazituje na slabosti, nemohoucnosti, či neštěstí druhých... . Ano, oni jim ve výsledku na chvilku pomohou, ale principy hubnutí jsou stále stejné a jistě to jde bez doplňků za tisíce korun a jídelníčků, které sestavuje program... .
    Nechci křivdit všem...ono je to vcelku toxické prostředí, které způsobí, že když donekonečna omíláte jak moc jsou doplňky prospěšné, tak tomu prostě uvěříte. A stejně tak nechci zrazovat ostatní, aby se nepokusili zhubnout s těmito parazity, ale pravdou je, že vás levněji vyjde absolvovat kurz jako já a zhubnout se sám. Ty znalosti vám už nikdo nevezme a i když zase přiberete tak jako já, budete vědět proč, i co s tím. A pak to bude jen a jen na vás, jestli se rozhodnete s tím něco udělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).