Názory k článku Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2013 23:07

    Experimentátor (neregistrovaný)

    Já si většinu jídla také vyrábím sám... Postupem času jsem dospěl k závěru, že ne všechny postupy našich předků jsou ideální. Je například zbytečné trápit se s marmeládou/povidly s co nejmenším množstvím pektinu. Cukr není žádná chemie, někdy je lepší dát i dvojnásobek než doporučují postupy (to prosím cukr jinak nepoužívám protože nesladím, snad jen do bečky). Přílišným vařením znehodnotíte mnohdy pracně získanou či vypěstovanou kvalitní surovinu. U sušení je také třeba přemýšlet a volit optimální postup (klidně pokaždé jinak). Osobně se ale držím pravidla "co můžeš to sněz čerstvé".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).