Názor k článku Vyznejte se v másle! Proč je jedno za dvacku a jiné za čtyřicet? od simi - Věra Šimečková Když ještě máslo chutnalo jako máslo,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2014 18:57

    simi (neregistrovaný)

    Věra Šimečková Když ještě máslo chutnalo jako máslo, tak v názvu bylo uvedeno:" 82% mléčného tuku!"Slovo "mléčného" z názvu másla úplně zmizelo. Já jsem ho našla pouze na másle z Německa, které občas koupím v Praze v prodejně zdravé výživy a mohu Vám říct, že chutná úplně jinak, než české nebo polské máslo(s 82%tuku). Je mi přes 60let, tak si pamatuji, jak máslo chutnalo a to německé má opravu chuť,vůni a konzistenci stejnou, jako mívalo máslo za mého mládí. Já si myslím, že slovo "mléčný" z názvu zmizelo proto, že je mléčný tuk nahrazen nějakým svinstvem. České máslo a německé mám někdy položené ve špajzu vedle sebe a to byste koukali, jaký je mezi nimi rozdíl, i když mají stejné podmínky!!!!!!Ně­mecké je hlaďoučké, voní, krásně se roztírá, je přesně takové, jak si ho pamatuji ......máslo z Madety ,ale i jiná másla česká i polská, jsou tuhá, o hodně světlejší a vůbec nevoní (po mléce).To samozřejmě mluvím o máslech s 82% tuku a ne stolních! Tak nevím, kde se ztratila české máslo ztratilo?Je to smutné, všichni jen přemýšlení a zkoumají, jak co ošidit, nahradit kvalitní nekvalitním, jak oklamat zákazníka, jak ušetřit a úkor kvality. Je to opravdu smutné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).