Mě tam docela vadí absence nějakého žebříčku závažnosti, což hodně lid povede ke zkratkovitému posuzování.
Příklad - třeba u těchto klobásek http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=463 jde evidentně o nedomyšlenost označení, klobása prostě musí obsahovat sůl a proto musí obsahovat i sodík. Nějaký trouba napsal na obal obsah 0% sodíku, což pravda není z principu a tak to spadlo do "nejakostních potravin", přitom ale reálně tento prohřešek nemá na jakost vůbec žádný dopad, naopak si dovolím říct, že klobásy úplně bez soli by nebyly k jídlu vůbec... Pokud je vůbec dávat "na pranýř", tak spíš do nějaké kategorie "špatné značení" či něco takového.
Přijde mi to jako úplně "jiný level" než třeba na webu stejně označené případy http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=444 nebo http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=389 , kde jde skutečně o nejakostnost.
Podobný problém je i v kategorii "falšované potraviny" - najdou se tam v jedné hromadě jak věci spíše formální, tak vážné neserióznosti.
Asi tak nejpřínosnější je kategorie "nebezpečné potraviny", tam to opravdu vesměs sedí, zbylé dvě kategorie by ale nebylo od věci trochu víc třídit...