Shodou okolností jsem nedávno viděl v německé TV zajímavý hodinový pořad o tom, jak nadbytek cukru v potravinách lidem škodí, vede zejména ke zvýšenému výskytu diabetu i chorob srdce, cukru konzumujeme stokrát více než před 200 lety, a jak od 60. let dodnes společnosti vyrábějící sladkosti a sladké nápoje věnovaly (zejména v Americe) miliony na podplácení lékařů a vědců, aby psali o tom, že cukr neškodí, škodí jen tuky a cholesterol. Po zhlédnutí toho pořadu bych skoro věřil, že doktoři, kteří zde tvrdí, že za cukrovku nemohou sladkosti, mají taky nějaký ten grant od Coca Coly či podobné společnosti vyrábějící přeslazené výrobky …
Není problém ani s rafinovaným cukrem, ani s tuky. Jediný problém je člověk. Jeho nyní největší problém je obezita a z ní plynoucí nemoci.
Jíst tuky, cukry, bílkoviny...atd. je úplně normální a k životu nezbytné. Nenormální je, když se něco přehání. Je stejně škodlivé něco nad míru omezovat, ale i nad míru konzumovat. Největší problém je nedostatek pohybu, nedostatek sebeovládání, nedostatek inteligence, ne jídlo.
To mi klidně můžete věřit. Přesvědčivý důkaz jsou stále rostoucí tržby Coca Coly a MC Donalda. Kdyby lidé nebyli hloupí a líní, už by musely tyto firmy dávno zkrachovat. Doktory do toho netahejte. Ti se starají o ty přežrané lenochy ve stadiu nemoci. Ti zatím zdraví se mají o sebe postarat sami, případně, když to nedokážou, s pomocí poradců, trenérů..atd.
Pokud vím je jich jak smetí, ale bohužel jsou asi k ničemu, protože populace tloustne a blbne.
tsd