Názor k článku Zabijačka – jak na to, abyste neskončili se žlučníkovým záchvatem od Daneba - My jsme obvykle škvařili sádlo venku v kotli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2017 10:52

    Daneba

    My jsme obvykle škvařili sádlo venku v kotli po ovaru, jitrnicích a tlačenkách. Tím, že se to udělalo týž den, využily se pracovní síly (známí, kteří pomáhali, byli u nás jen ten jeden den, aby druhý den víkendu měli pro sebe) a kotel se mohl druhý den umýt a uklidit. Ten druhý den už práce okolo masa uvnitř zvládly samy "domácí" ženské a "domácí" mužští uklízeli hrubší věci (např. i odvezli nářadí, co bylo vypůjčené) a byli k ruce. V neděli navečer už bylo vše hotové a uklizeno.
    Právě proto, aby se vše stihlo, se raději sobota prodloužila. A po pravdě, nám tam všem spolu bývalo tak dobře, že nám to ani nepřišlo. Až když jsme se zastavili v neděli navečer, teprve jsme cítili záda i nohy :-). Ale to už převládal pocit dobře udělané práce a fajn prožitého víkendu a to bylo k nezaplacení!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).