"Cílem projektu Save Food From The Fridge je vytvořit vkusné, funkční a praktické kuchyňské předměty, které mají sloužit jako alternativa k uchovávání potravin v lednici."
1.) Brambory vs. jablko: v takto malinkaté domácnosti není nutné uchovávat brambory ve tmě, natož je chránit jabkama před naklíčením. Stačí si včas zajít pro brambory i jablka do nejbližšího krámu.
2.) Vejcím není radno dovolit dýchat vzduch stejné teploty, jakou vytápíme byt, neb pak mají tendenci se kazit. Je lepší je přidusit v lednici :)) ... mmch, i v lednici můžou dýchat dle libosti a ani pak nepotřebujete jejich čerstvost ověřovat v nesmyslně - na zdi - umístěné sklenicí s vodou ... to si jako vemu konvičku, doleju nádobku vodou, vložím vejce, "nevímjak" vyndám z vodní lázně vejce, pak druhé, třetí, ... desáté a než se uvaří, tak si rozmyslím, jestli nejdříve vymaluji a pak vytřu, či obráceně ...
3.) Polička je hustější, než hustá - každodenní údržba a očista samotné poličky zabere více času, než příprava + konzumace zeleniny samotné ... plíseň je sviňa a kde je voda a teplo, tam prostě je, bez ohledu na design ...
4.) sucho ano, vzduch je velmi relativní pojem. Ale - hlavně - koření miluje tmu, na designove poličce na zdi - dle visící vařečky asi někde poblíž sporáku - jim nebude dobře ...
5.) uchovávání v písku kvituji. Obávám se ale, že pokud se pokusíte na zeď připevnit mrkvovou poličku tak, aby unesla 5 kg písku (ten bude potřeba i měnit), tak se provrtáte panelem k sousedovi. Za nepochybně logičtější řešení považuji umístit bedýnku s pískem do nevyužitého kouta na zem, neb mrkvovou nať obvykle neupotřebíme (a morče sežere i bledou). A ani nemusí být na stojáka, stačí mírně šikmo (skoro vodorovně), dtto petržel.
Celkově bych článek ohodnotila nulou, ale jelikož hodnocení není, tak pomlčím :))