Hlavní navigace

Názor k článku Žádný moudrý blázen. Herec Jaroslav Dušek je nebezpečný demagog od petr1001 - Překvapilo mne, jak promptně na povídání pana Duška...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2023 13:01

    petr1001

    Překvapilo mne, jak promptně na povídání pana Duška o rakovině a míře jejího zavinění člověkem samotným, regoval sám ministr zdravotnictví­...ano, pak Dušek je známá osobnost a mnohokrát a dlouhodobě zpochybňoval a nabourával autoritu klasické chemickoautomatické medicíny, čímž musel ležet leckomu dost hluboko v žaludku. A asi se jen čekalo na to, až to nějak přežene a půjde to s notnou dávkou spravedlivého rozhořčení odsoudit a znemožnit ho jako ezoblázna...což se konečně stalo!
    Přičemž psychosomatika jako obor je běžné uznávaný, a to, že určitý přetrvávající niterný stav strachu, úzkosti, závisti a nenávisti, hněvu, se nějak odrazí i na tělesné schránce člověka, je mnohokrát dokázáno a potvrzeno.
    Tak co tedy pan Dušek vlastně přehnal?
    No, myslím si, že těch vlivů, které způsobují naše tělsné neduhy, je více, než jen naše mysl a nastavení vědomí. Ty jsou základem. Jak to v sobě vědomě máme nastavené, je naše volba, ale to třeba v dětství ještě nefunguje. Tam by se dalo uvažovat o tom, že dítě se nerodí jako nepopsaný čistý list papíru, ale už si s sebou z minulých vtělení nese určité dispozice i k fyzickým nemocem, které se pak projeví už v dětství, což je pro mnohé také velmi diskutabilní, tak to tady nebudu rozvádět.
    Pan Dušek si neuvědomil, že také disponuje nějakým tím egem a chtěl takto asi světu dát najevo, že on by silou svého ducha byl schopen přemoci i rakovinu, vlastně jí ani nemůže onemocnět, prože sám sebe miluje a také miluje život, což je skvělé...už léta nám dává příklad tím, jak žije, že to tak je...to je nezpochybnitel­né...asi už ho štve, jak už to dlouho propaguje a jak malý to má dopad...tak otevřel stavidla zesílil tlak...zapomněl, že každý nedisponuje takovou léčivou silou individuálního ducha, jak on sám...a není to odvislé jen od rozhodnutí každého člověka, není to jen jeho vina, že onemocněl rakovinou třeba...těch vlivů je více...a také nějaká etika hraje v takových sděleních svou roli, pan Dušek dle mého názoru byl jen trochu více egoisticky netrpělivý a chtěl jen zdůraznit, že ty možnosti duchovní léčby tu jsou, jen je potřeba k nim obracet vytrvale pozornost, protože jejich aktivace je, jak vše na této Zemi, záležitostí pravidelné duchovní práce....co to je? No, právě...tuto otázku tím pan Dušek otevřel, pokud ji za tím jeho sdělením, které bylo hned striktně odsouzeno, alespoň trochu vnímáme...nemusí se každá ve fyzickém těle projevená nemoc dostat do fáze, kdy už je třeba chemických léčiv nebo chirurgického zákroku, opravdu to tak nemusí být, když....ale když už se to tak projeví a člověk neví a nemá zkušenosti s tím, jak se sám bez léků vyléčit, tak to prostě takto plošně šířit, že každý v sobě tu možnost nosí, tak to je, nyslím si, neetické... a to přehnal..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).