Hlavní navigace

Názor k článku Žádný moudrý blázen. Herec Jaroslav Dušek je nebezpečný demagog od blekii68 - Snaha něco změnit a upravit se s námi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2023 14:18

    blekii68

    Snaha něco změnit a upravit se s námi nese od počátku. Pokud ale zažíváme neustále opakující se stres, tak bohužel myšlenky na ukončení života nás mohou ovládnout v naději, že tím trápení a problémy skončí. Namlouváme si, že to už vydržet nejde. Hranici stresu ale máme každý svou. Co vám bylo řečeno o stavu té 9-leté holky? Dlouhodobý stres k výsledku smrti často vede. Někdy si smrt zvolíme sami přímo a jindy nepřímo. Kuřák přece ví, že mu cigarety škodí, zemřít nechce ale kouří dál. Obézní člověk také nechce zemřít a přesto se zabíjí jídlem dál a dál. Řidič rychle jedoucího auta taky nechce zemřít ale nezpomalí. Jedná se dočasnou nebo trvalou poruchu? Nebo jen v určitých fázích života ztrácíme pozornost?

    Těchto analogií najdeme přehršel. Dušek, pokud není senzitivní, tak od
    senzitivních lidí má informaci, že nemocní rakovinou mají často společné některé "věci". Např. nespokojenost se svým životem a nespokojenost s okolím, s protivnými nepřejícími odsuzujícími lidmi. A tak taky začneme s odsuzováním okolí. To jsou společné znaky ne zcela příčiny rakoviny.

    Pro mě je rakovina laicky řečeno stav uložení toxicity v těle a v takto lokálních pozměněných buňkách pak dochází k změnám - růst zatoxikovaných buněk. A nemusí to být ani přesná ani správná definice. Lékař najde pouze zvýšený stav určitých toxických míst. Nevím ale k jakému závěru dojde a jaký druh léčby navrhne.

    29. 7. 2023, 14:22 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).