Hlavní navigace

Názor k článku Zákon o léčitelích: ministerstvo chce mantinely pro čínskou medicínu i další alternativní směry od JB - 27. 6. 2018 9:09 napsal vitaliacz (dříve Takyskorodoktor,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2018 14:41

    JB

    27. 6. 2018 9:09 napsal vitaliacz (dříve Takyskorodoktor, tsd, Lukáš, Pasteur, Vladimír Bartoš atd.):
    "Nic to ovšem nemění na faktu, že vyráběné léky a vakcíny jsou účinné a vědecky je jejich účinnost ověřena."

    Citace z webu www.justice.gov:

    "Paxil: In the criminal information, the government alleges that, from April 1998 to August 2003, GSK unlawfully promoted Paxil for treating depression in patients under age 18, even though the FDA has never approved it for pediatric use. The United States alleges that, among other things, GSK participated in preparing, publishing and distributing a misleading medical journal article that misreported that a clinical trial of Paxil demonstrated efficacy in the treatment of depression in patients under age 18, when the study failed to demonstrate efficacy. At the same time, the United States alleges, GSK did not make available data from two other studies in which Paxil also failed to demonstrate efficacy in treating depression in patients under 18 ... "

    Firma GSK je obviněna z toho, že od dubna 1998 do srpna 2003 nezákonně inzerovala Paxil jako antidepresivum pro pacienty mladší 18 let. Mimo jiné vláda Spojených států viní GSK z účasti na přípravě, publikování a distribuci klamavého článku v "medical journal" (termín pro nezávislé odborné lékařské periodikum) který lživě demonstroval účinnost léčby deprese u pacientů mladších 18 let, přičemž studie tuto účinnost neprokázala. Zároveň je GSK obviněno ze zatajení výsledků dvou dalších studií, v nichž se rovněž neprokázala účinnost Paxilu při léčbě deprese u nezletilých.

    Od roku 2004 se na obalu Paxilu musí povinně uvádět, že může u nezletilých zvyšovat riziko sebevražedných sklonů. (Since 2004, Paxil, like other antidepressants, included on its label a “black box warning” stating that antidepressants may increase the risk of suicidal thinking and behavior in short-term studies in patients under age 18).

    Možná to někdo vidí jinak, ale mě přijde, že lidi z GSK vědomě prodávali neúčinný lék s vedlejšími účinky dětem a nezletilým. Nevydělali miliony jen pozváním pár doktorů na večeři, ale především falšováním a zatajování studií, které nevyšly pozitivně.

    Ty desetitisíce infarktů má na triku Vioxx od firmy Merck. Firma se dohodla na vyrovnání za poškození zdraví nebo za úmrtí ve výši 4,85 miliardy dolarů, aby se to nedostalo až před soud. (https://www.nytimes.com/2007/11/09/business/09cnd-merck.html).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).