Hlavní navigace

Názor k článku Zákon o léčitelích: ministerstvo chce mantinely pro čínskou medicínu i další alternativní směry od JB - ZNOVU cituji ze zprávy o případu pro ty...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2018 0:18

    JB

    ZNOVU cituji ze zprávy o případu pro ty méně pozorné:
    "GSK unlawfully promoted Paxil for treating depression in patients under age 18, even though the FDA has never approved it for pediatric use."

    "GSK nezákonně inzerovala Paxil jako antidepresivum pro pacienty mladší 18 let, přestože FDA jej nikdy neautorizovala pro pediatrické použití."

    Nešlo o to, že by od nějakého přehnaně horlivého úředníka "dostali tučnou pokutu". Firma GSK byla obviněna z kriminálního jednání, uznala svou vinu a souhlasila se zaplacením odškodného. Mohla se bránit. Mohla předložit studie, prokazující, že pozitivní účinek léku převyšuje riziko nežádoucích účinků. GSK ale uznala svou vinu v případu, kde byla obviněna, že výsledky jedné studie pozměnila a zajistila podvodným jednáním jejich publikování v rádoby nezávislém medicínském periodiku. Uznala svou vinu v případu, kde byla obviněna ze zatajení dvou studií, které účinek léku u mladistvých neprokázaly.

    Jestli existují studie potvrzující účinnost Paroxetinu u nezletilých, které dosud nikdo nezpochybnil, jejich vypovídací hodnota nestačila na to, aby si GSK obhájila prodej léku jako vhodného pro nezletilé (s tím přestala už v roce 2004), a aby se obhájila před americkým soudem v případu z roku 2012.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).