Hlavní navigace

Názor k článku Zákon o léčitelích: ministerstvo chce mantinely pro čínskou medicínu i další alternativní směry od TSD - Máte k tomu sice mnoho zbytečných řečí, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2018 16:57

    TSD

    Máte k tomu sice mnoho zbytečných řečí, ale budiž. Leč nic to nemění na tom, že to co je psáno v SPC je lege artis. Pokud lékař uzná, že použití léku pro dítě je nezbytné i přes zvýšené riziko vedlejších účinků, smí lék legálně použít. Nevím, co na tom chcete stále komentovat.
    Mé původní tvrzení, že lék je účinný a bezpečný, pokud se použije dle doporučení výrobce (SPC), nemám potřebu měnit. Jak jsem již napsal výše, výrobce dostal tu pokutu za to, že dostatečně nevaroval před možnými vedlejšími účinky u dětí. Teď to tedy je v SPC černé na bílém a lék se pro děti může stále používat. Není to nic míň než řehtání úředního šimla. Ale je jistě pravda, že na ten problém měli upozornit včas.
    Stejně nebezpečný může být i obyčejný Ibalgin. Jenže v SPC jsou přesně všechna rizika vyjmenována. A to se prosím jedná o běžný lék ve volném prodeji, který zobe každý druhý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).