Hlavní navigace

Názor k článku Zákon o léčitelích: ministerstvo chce mantinely pro čínskou medicínu i další alternativní směry od JB - Ano, přiznávám se, použil jsem nadsázku a ironii....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2018 16:48

    JB

    Ano, přiznávám se, použil jsem nadsázku a ironii. Nebyla to černá natřená úplně nabílo. Jen narůžovo. Pouze "trochu vylepšili" pravdu zatajením negativních studií, zfalšováním výsledků další studie, propašováním pozitivní recenze do časopisu, který lékaři považují za striktně nezávislý, atd.

    Výsledek je stále ten, že se Paxil předepisoval dětem mnohem více, než kdyby GSK při jeho distribuci nelhala a nepodváděla.

    Kolik dětí přivedlo užívání Paxilu k sebevraždě přesně nevím. Svoje blabla, že se to děje, jsem čerpal z SPC. Zřejmě mi ale chybí klíč, abych rozpoznal, co z příbalového letáku je svaté lege artis (a dostalo se jen do slovenské verze) a co jsou jenom zbytečné kecy, kterými úřední šiml komplikuje život poctivému výrobci blahodárných pilulek.

    Kolik asi stojí takový dobrý americký právník, že si ho může najmout americká vláda, ale GSK si ho dovolit nemůže? Že by stál více než 3 mld. dolarů?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).