Dobrý den, máte pěkný článek o surovině, která je (nebo byla po celá staletí) součástí české národní kuchyně. Kroupy, pohanka a jáhly se konzumovaly v zemích Koruny české dlouhá staletí před příchodem bramborů, rýže a těstovin. Škoda, že česká kuchyně v moderní době zaniká, mladé holky už neumí automaticky vařit, kupují si hotovky a chodí do restaurace. Naopak začínají vařit muži, avšak moderní je zahraniční kuchyně, třeba italská (těstoviny, pizzy, noky), asijská (suši, čínské nudle) či arabská (kebab, hummus) nebo mexická (nachos se salsou guatemala, quesadilla). Zrovna jsem dojedl bramborovou kaši se špaldovými kroupy na způsob kuby se špenátem. Lahodná česká kuchyně, ty kroupy se mi teda povedly. Kdo má zájem, napište mi, na Facebook si dávám fotky pokrmů, které vařím, nebo Vám je mohu poslat na e-mail. Poslední dobou vařím velmi často kroupy, ječné, špaldové a pohankové.