Názor k článku Nejčastější zažívací potíže o Vánocích od Nestřídmý - Vloni jsem se na Štědrý večer tak přežral,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 1. 2017 19:07

    Nestřídmý (neregistrovaný)

    Vloni jsem se na Štědrý večer tak přežral, že jsem dostal žlučníkový záchvat, v minulých letech ne. Dostal jsem ho i letos na podzim, a to bez příčiny, po zcela běžném nenáročném jídle a nijak velké porci, asi nervy z práce, takže jsem to před vánoci pojal dietě a na Vánoce se krotil. A osvědčilo se, jedl jsem hodně, ale nepřežral se a neplácal všechno možné a hlavně zapíjel velmi kvalitním alkoholem. Rada zní - nepřežrat se a pít hodně alkoholu - ovšem má to podmínky, musíte umět pít alkohol a snášet ho, musíte pít kvalitní a vhodný alkohol. Tudíž kvalitní pivo (doporučil bych svou značku, ale mohl by to správce smáznout, že je to reklama), dobré víno nebo žaludeční likér. Pokud možno moc nemíchat. Takže třeba aperitiv, digestiv (hořký bylinný likér) a pak už zůstat u piva nebo u vína. Nepít míchané nápoje (kotejly), ne moc sladký alkohol. Z piva nepít nevyzkoušené zahraniční značky - já varuji hlavně před stouty (po alkoholu jsem zvracel jen 2 x v životě, před 15 lety po lahvi whisky, trochu jsem ujel, a vloni po pouhých 2 stoutech, prostě pitomé anglické pivo - je třeba pít český ležák, pils, nebo lager, jak říkají Němci), z tvrdšího, jak už jsem naznačil, nepít sladké koktejly. A také se jít projít ven. Nedoporučuji ovšem toho vypít tolik jako já - na Štědrý večer 15 piv, na Silvestra 22, na to musíte být trénovaný z hospody, ráno sem vstal zcela fit bez kocoviny, jen ospalý, protože se Silvestr protáhl hluboko do noci. Takže co snesete, abyste zase neměli problémy z chlastu, ale pokud snesete, tak si alkohol dopřát vrchovatě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).