Dobrý den, článek je zaměřený trochu jinak, praktické přípravě se věnujeme v jiných textech, například zde: https://www.vitalia.cz/clanky/vanocni-koreni-zazvor-hreje/. Obecně jakýmkoli dlouhým vařením přicházíme o prospěšné látky, obvykle se tedy doporučuje louhování, a to buď krájeného nebo strouhaného zázvoru. LK, Vitalia.cz
Zázvor je jednou z mých nej potravin:) Zachránil mě jak v těhotenství, tak při plavbách na jachtě, kdy jsem bez něj vždy trpěla strašnými nevolnostmi. V zimě kromě čaje ráda používám třeba do mrkvového krému (tenhle je super https://www.superpotraviny-naturalis.cz/magazin/inspirace/146-mrkvovy-krem-s-chia-seminky-a-zazvorem) a když se zkombinuje ještě s dalšími přírodními antibiotiky, je to v dnešní době jeden z účinných zůsobů, jak si udržet pevné zdraví.