Názor k článku Zdeněk Pohlreich: Chováme se jak ožralí milionáři od - - Jo, jako šoumena kuchaře ho beru. Problém ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2015 15:20

    - (neregistrovaný)

    Jo, jako šoumena kuchaře ho beru. Problém ale nastane, když zabrousí někam jinam.
    Když mu vadí povinnost nabízet nealko levněji než alko, proč tedy neřekne "vadí mi povinnost nabízet nealko levněji než alko"? Proč místo toho vypráví o čepování kohoutkové vody zdarma? To se mi nelíbí, a považuji za velmi neslušné a podrazácké, podsouvat druhým fantazie z Pohlrejchovi hlavy za státní nařízení. To opravdu slušný člověk nedělá.
    A proč vůbec vypráví o kohoutkové vodě, nic takového zákon nenařizuje, je to stejně neslušné jako předchozí. Navíc ona ta balená voda není dražší v nákupu, nežli pivo. Stejně tak je při cenách na place už nepodstatné, jestli natočí vodu za 0,1 Kč/l z kohoutku, nebo nakoupí balenou za 3 Kč/litr.

    S Mattonkou se mýlíš. Výrobce ručí jen do chvíle, kdy ji naloží ve stáčírně na náklaďák. Logicky, ani nemůže dál ručit, protože neovlivní, jestli ji někdo bude skladovat rok na mrazu slunci a dešti. Naopak za vodu ručí výrobce a distributor až k přípojce. Tedy přesněji k vodoměrné soustavě.

    Stejně tak se mýlíš s odpovědností. Vyplácí snad odškodné za Dejvickou vodu hospodský (majitel činžáku, hotelu), jak tvrdíš? Ne vyplácí to vodárny.

    A opět, nikdo mu nenařizuje nabízet vodu. Nařizuje mu nabízet jakékoli nealko levněji nežli alko. No je to snad nějaká újma a tragédie? Vážně?

    Předpisy o rozbíjení vajec, tedy o zřízení místa, o tom že se nesmí potkávat syrové maso se zeleninou, ho zajímá pouze 1x při zřizování hospody, při stavebním řízení a kolaudaci. Potom už ne, má zkolaudováno, a nové požadavky se ho netýkají. Nakonec Pohrejch je propagátorem čistoty, a to není nic co by mu mělo vadit.
    No a že by k řezníkovi chodily kontroly 3x týdně, takové pohádky si mohl odpustit, to je opět nedůstojné.

    Také nechápu tvoji poznámku o "všechno pokryté plísní, se vymaluje". Co tím chceš říci? Že je špatně, že nesmí být kuchyně pokryta plísní, a že to může někdo zkontrolovat? Nebo něco jiného? Jak s tím souvisí víkend? Jak dlouho si myslíš, že trvá, nežli se vše pokryje plísní?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).