Když jsem psal že je to kuchař a šoumen, měl jsem na mysli právě to, že jeho názory jsou tomu odpovídají. K jeho cti je třeba říci, že si nikdy na nic víc nehrál .
V hospodě najdu hromadu lidí, kteří jsou schopni za poměrně krátkou dobu vyřešit všechny problémy světa a ani mě nenapadne se na ně zlobit, že jejich postupy v praxi nefungují :-)
Skoro to vypadá, že jsem oba četli jiný článek. Polreich reaguje na návrh zákona o povinnosti mít nealko nápoj a redaktorka se ho ptá na kohoutkovou vodu....
S Mattonkou zrovna zkušenost nemám, ale občas dělám pro firmu která balenou vodu vyrábí a když u spotřebitele došlo ke kontaminaci, šla po něm (výrobci), dost tvrdě hygiena.
Že v případě Dejvic vyplatila odškodné byl unikát. Vodárna se k tomu přihlásila poprvé, zřejmě proto, že šlo o tak veliký problém. A jednoznačně se prokázalo kde je zdroj kontaminace. Pokud by se jednalo o "lokální" záležitost jedné restaurace, nikdo by nehnul ani prstem a újmu by nepochybně platil provozovatel.
Ty nároky na stavební úpravy jsou vysoké a někdo je musí zaplatit. A to samozřejmě musí zajímat každého provozovatele...
Poznámkou "všechno pokryté plísní, se vymaluje" mám na mysli to, že takový postup nestačí. Když se něco takového stane a jediným postihem je pokuta + vymalování, považuji to za selhání kontrolních orgánů. Postihem by mělo být pozastavení aspoň na půl roku. Aby bylo všem jasné, že předpisy se nedodržují jen pro kontroly. A kdo si něco takového neuvědomuje, nemá právo v tomhle oboru podnikat.