Názor k článku Zdeněk Pohlreich: Co by pomohlo? Kdyby půlka hospod zkrachovala od P2010 - A co je na tom jako spatne ?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2013 1:05

    P2010 (neregistrovaný)

    A co je na tom jako spatne ? Maji snad byt restaurace (jakekoli) nejaky klenot jen pro hornich deset tisic ?

    Nikdy nebudu varit jidlo doma, takova cinnost je proste casove neefektivni. Lednicku si taky kupuju hotovou a nesestavuji si ji po dilech. Nevim ale proc bych mel denne jist v "drahe" restauraci (protoze jedine draha = nezahulena ?) jen proto, ze si nekdo mysli ze na levnejsi "nemam pravo".

    Ostatne jidlo tu v restauracich vzhledem ke kupni sile a platech ve sluzbach uz nijak zvlast levne neni.

    Take je dobre pripomenout ty hratky s DPH. Restauracni sluzby byly v minulosti presunovany mezi horni a dolni sazbou DPH. Do cen se to vzdy promitlo tak, ze pri zvyseni DPH cena vzrostla (a vsude se hulakalo jak to jinak nejde) a pri naslednem snizeni zustala stejna (a vsude se zaryte mlcelo).

    Chapu ze levne (a mnohdy casto skutecne odporne) restaurace predstavuji pro pana Polreicha konkurenci, protoze lide nechodi pak jen do tech drahych, jak je to podle neho asi jedine spravne. No to je potom musite necim presvedcit, ze :-) Vyssi cena vsak automaticky neznamena kvalitu, jako treba jedna nejmenovana pry "klasicka" restaurace v centru Prahy, kde maji smazak s varenym bramborem za 200 Kc. Pry je vyrazne kvalitnejsi :-) Mozna o trochu je, ovsem za blbce at maji nekoho jineho ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).