Akorát že to v rozhovoru vůbec nepíše o automatickém zrušení levných, naopak tam upozorňuje na to, že drahé zdaleka neznamená kvalitní.
Ta poznámka o "právu" je jeho oblíbené téma, které chápu trochu jinak, totiž spíš že se ohrazuje proti představě řady lidí, že dražší restaurace je nehoráznost.
Co se týče licencí, tak on ale psal o licenci na prodej alkoholu... Což je docela zajímavé téma, na které jsem už narazil třeba v USA, tam se klidně vyskytne docela slušně fungující "jídelna", kde její majitel prodává jídlo a nealko, ale nemůže prodávat alkohol. U nás je automatická zažitá představa, že k jídlu musí být pivo (donedávna i cigareta) a restaurace tedy automaticky kombinuje funce jídelny a "nálevny" ale tohle není ve světě zas taková samozřejmost. Třeba ve zmíněném New Yorku jde místní běžně na večeři a pak se přesune s přáteli do baru...
A koneckonců i u nás třeba dost čínských restaurací funguje při příjmu naprosto dominantně z jídla, pivo buď nemají vůbec anebo jen doplňkově.