Hospodářky a kuchařky ve školních jídelnách označíme za hlupačky, ty přece ani za 30 let praxe nemohly zjistit co je levné a co drahé, co dětem chutná a co ne, dětem omezíme maso, místo masa tam natlačíme předraženou zeleninu a ovoce z místní farmy a veřejnosti nabulíkujeme "že to není dražší" :-)
Tohle je sice pěkné, ale je třeba to brát z druhé strany. Pokud tam začnou vařit tyhle zdravé srajdy a nebude to polovina dětí jíst, tak si taky moc nepomůžou. Pochybuju, že budou rodiče dále platit za obědy, když se dítě bude vracet domů hladové, protože minimálně já bych to tak nedělal. Takže ano, klidně si vařte zdravé jídlo, ale nedivte se, že třeba časem nebudeme mít pro koho.
To sice ano, ale když doma vaříme normální jídla, tak nemohou čekat, že budu ve škole žrát srajdy typu cizrna, luštěniny a sóju místo normálního vepřového a kuřecího masa. Neříkám, že by si na to nešlo zvyknout, ale taky nezačnu psát levou rukou jenom proto, že si na to časem jde zvyknout...