Názor k článku Margarín nebo máslo, cukr nebo sladidlo... Kdo se v tom má vyznat od Chemií prolezlý ač se bráním - Kdysi, ještě za totáče (když margarín nebyl ještě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2010 0:17

    Chemií prolezlý ač se bráním (neregistrovaný)

    Kdysi, ještě za totáče (když margarín nebyl ještě jedlý a to byl pravděpodobně tuk ztužovaný převážně mechanicky) se říkalo, že cukroví které tehdy někdy obsahovalo ztužený kokosový olej je nezdravé. Tento také ztužený tuk se měl údajně usazovat v kloubech.

    Kolik je na tom pravdy nevím. Fakt je, že rostliné tuky ztužované mechanicky nám moc nechutnaly a tu dnešní chemii lidi baští o sto šest. Až na mě teda.

    Já sním do roka asi 1/2-3/4 kg másla a dále spotřebuji asi 1 kg sádla, 1,5 l slunečnicového oleje a 0,75 l olivového oleje. Nevím jestli je to hodně nebo málo, ale chleba si v mažu jen minimálně. Vůbec nechápu co na tom mazání máte. Zbožnuji sýry i plátky masa s chlebem, tvarůžky i pomazánky/saláty (většinou se smetanovým jogurtem), ale to máslo či margarín mi by mi na chlebu překážel, byl navíc.

    Za daleko podstatnější problém, než řešit margarín, považuji například fakt, že sehnat dnes pivo (zejména tmavé) bez umělých sladidel je skoro nemožné!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).