Podle vás "protože při současné úrovni poznání, které se navíc dramaticky vyvíjí, a složitosti potravinářské legislativy neexistuje člověk, který by byl zároveň odborníkem na veterinární problémy, zároveň znal vše potřebné ve fytosanitární oblasti (kontrola rostlinolékařských pravidel), zároveň byl odborníkem přes hygienu a k tomu všemu měl ještě detailní znalosti právnické, třeba kvůli označování potravin."
Ale chudák restauratér nebo řezník, ke kterému se všichni ti kontrolóři postupně nasáčkují, to všechno znát musí?
Musí-li všechny tato předpisy ovládat jeden provozovatel jedné provozovny, nechť ho taky kontroluje jeden kontrolór a v praxi tak předvede, že je možné všechny ty předpisy znát.
Zalezi, co chcete kupovat. Zelenina a ovoce se da kupovat v Brne na Zelnaku, hned na rohu je taky reznik. Ten reznik je tam i v zime, zelenina sice uz ne, ale porad si na internetu muzete najit sveho farmare a kupovat u nej. Znam spoustu lidi, co hledaji jen duvody proc to nejde, a kdyz pak nahodou stoji pred kvalitni potravinou, tak maji problem zaplatit vice a jdou do Tesco a koupi si tam nejakou hruzu, aby usetrili 8 korun na 200g salamu.