Vždycky když vidím, jak někdo doporučuje nějaké vitamíny antioxidanty a všemožné dobré věci, pokládám si otázku A TOHLE VŠECHNO MÉMU TĚLU OPRAVDU SCHÁZÍ?
Vždyť dnes máme vitamíny a antioxidanty a bůhví co ještě navíc v másle, sýrech, pečivu, salámech apod.
Zatím mi nikdo z doporučovatelů neobjasnil, co mi schází, když jím poměrně normálně a nestrádám. (Rozhodně nečekám hladový na jaro a na první trojlístky, kterých bych se po zimě nabaštil...)
Mám naopak pocit, že ty vitamíny, minerály a antioxidanty - dámy prominou - nestíhám možná ani vyčůrat a už by do mne někdo rval další třeba v nějakém podobě zeleného ječmene...
Rád bych si tedy přečetl nějaký kvalitní článek, co dnes schází českému strávníkovi v potravě, když přiměřeně jí docela pestrou stravu po celý rok?
Tedy nejen, co je dobré mít objektivně v sobě, ale co dobrého nám v sobě vlastně schází a co tam ve faziologických přehršlích už dávno máme a přikládat k tomu totéž už opravdu nepotřebujeme?