Názor k článku Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny od čen - Základ pro zelňačku jíška s cibulí a s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2015 9:35

    čen (neregistrovaný)

    Základ pro zelňačku jíška s cibulí a s paprikou, zalít vodou, pak přidat nakrájené brambory a teprve až brambory změknou, přidat nakrájené zelí. Vařit brambory mimo zelňačku mi nepříjde nic moc. Pokud se nevaří jihočeská zelňačka se smetanou, do které se pak přidávají šťouchané brambory s cibulkou. Ale stejně, zelňačka bez brambor vařených přímo v polévce mi připadá že je ochuzená.
    A zkusil už někdo koupit v téhle zemi kvalitní kysané zelí? Bez konzervantů a přídavku vody? Naposledy je před rokem prodávali v Lídlu, ale už i to zmizelo a objevila se tam polská nahrážka s konzervanty. Voda do kysaného zelí nepatří, ani konzervanty, takže další potravina, kterou jsme nuceni vyrobit si sami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).